Automaat rijlessen

Heb je het gevoel dat jij het meest gebaat bent bij rijles met een automaat?

Als je tijdens reguliere rijlessen merkt dat je veel moeite hebt met schakelen, of je hebt een prettiger gevoel bij het rijden in een automaat, dan is het mogelijk om rijles met automaat te volgen. Je kunt van tevoren in overleg gaan met Rits Verkeersopleidingen om te vragen wat er voor jou mogelijk is qua rijlessen in een automaat. Sommige mensen komen er na een moeizaam traject in een ‘gewone’ auto pas achter dat het voor hen niet werkt, en stappen later alsnog over op rijles met een automaat.

Verschillen tussen rijles met automaat en rijles in schakelauto

Eén van de grootste verschillen tussen het rijden in een automaat en een gewone auto, is dat je minder handelingen hoeft uit te voeren. Je auto past zich vanzelf aan aan de snelheid, jij hoeft je alleen maar goed te concentreren op de weg. Een rijbewijs voor automaat is heel geschikt voor iedereen, maar meer bedoeld voor mensen die moeite hebben met rijden in een schakelauto. Een nadeel van een automaat-rijbewijs is dus ook dat je niet in een schakelauto mag rijden, daarvoor moet je echt weer apart een examen hebben afgelegd bij het CBR. Terwijl je met een regulier rijbewijs B wél in beide soorten voertuigen mag rijden.

Iets voor jou?

Vraag Rits Verkeersopleidingen dan naar de mogelijkheden. Wij streven ernaar ieder het traject te laten volgen dat voor hen het meest geschikt is. Zo bieden we ook rijles voor mensen met ADHD, rijles voor doven en rijles voor mensen met faalangst. Iedereen heeft andere eigenschappen en kwaliteiten en je haalt je rijbewijs alleen als jij vol zelfvertrouwen de weg op kunt! Wij helpen je daar graag bij. Neem contact met ons op en wie weet kunnen we gelijk een afspraak maken voor een proefles!

Met onze ervaren instructeurs, bieden we je een prettige en accurate rijopleiding.
Vanaf je eerste rijles leiden wij je met plezier naar je rijbewijs.

Je gaat lessen in je eigen tempo.
Opleiding en examen mogelijk in 10 dagen tot 6 maanden.
Losse lessen van 90 minuten zijn ook mogelijk.

Lees hier meer.